2018. október 4., csütörtök

Hír a jövőből: Orosz trollok felpontozták a Sötét Főnixet!


A 20th Century Fox legutóbbi – és vélhetőleg utolsó – X-men filmje 103%-on áll a Rottentomatoes oldalon, 10.1-en az imdb-n. „Ennyire még szerintem sem volt jó”, nyilatkozta Simon Kinberg, a film író-rendező-producere.

Noha a filmet csúfos bukásra ítélték Amerikában, ennek ellenére gyanúsan jó kritikák születtek róla a világhálón. A nemrég alapított ZuckerPolice vizsgálatot indított az ügyben, ami kiderítette, hogy a kritikák 97%-a a szibériai Trudajscsisijagrádból származik, ahol a lakosság három főt számlál, a hóembereket nem beleszámítva.

Állítólag a felpontozás, mint mindig, most is politikai vonatkozású volt.

– Nagyon szimpatikus számunkra, hogy film felvállaltan közvetít kommunista értékrendet – nyilatkozta a kibertámadás egyik résztvevője, aki a BoriszIvanovics1983 felhasználói név mögé rejtette személyazonosságát. – Míg képregényben Magneto egész országot irányít, itt jómunkás emberként két kezével építi fel saját kolhozát többi proletárral. Jómunkás Magneto ezután velük együtt fogyaszt el Ócseny Harasó vodkát, amihez uborkával is kínálja őket, majd előbb Internacionálét rakja fel, aztán lábát asztalra.

– X-men vonzereje pontosan kismunkásember mivoltukból fakad – mondta a másik elkövető IvanBoriszovics1992 – Magneto sosem lesz olyan pozícióban, mint Marvel gonoszok – utóbbik vezérigazgatók, ő meg punkrock apuka, aki gyári meló után fellép kocsmában, de attól még nem érdekli őt konformizmus, beszól bolsoj burzsoának. Tetszik hozzáállás – előbb Gyedpúlban kaptunk jó Kolosszust, most meg belül is vörös Magnetót. Ha kell, visszarakja ő vasfüggönyt.

Noha a filmkészítő tagadnak bármi ilyesmi jellegű mondanivalót – különösen, hogy egy hónapja újraalakult az Amerika-ellenes tevékenységet vizsgáló bizottság – úgy tűnik, hogy ez a téma az amerikai közönséget se kerülte el.

– Az én hőseim ne legyenek szegények, hanem legyen három autójuk, legújabb iPodjuk, és legalább egy kisebb cég élén adjanak a gonosz szájának – nyilatkozta Boris Johnson. – Ha szegényeket akarok látni, meglátogatom a börtönt, az olyan, mint az állatkert, emberekkel.

Az orosz kiberakció egyébként annyira megosztotta az Egyesült Államokat, hogy Texas már ki is vált, Florida meg nem tudja eldönteni, hogy állam-e, vagy nagy megye, sok mocsárral és nyugdíjassal. Úgy tűnik, Az utolsó Jedik-akció után ez volt a kegyelemdöfés.

– Szégyellem, hogy eljutottunk ide – nyilatkozta Barack Obama volt-elnök, miután utódja inkább elment golfozni – régen pont az kovácsolta egybe nemzetünket, hogy ezek a filmek szarok… most pedig ez osztja meg?

Közben források szerint Putyin a Kremlinben dühöngött.

– Érdekes, a Szávánál nem aktivizáltátok magatokat ennyire, mint ennél a hollywoodi szemétnél – fortyogta, majd ellovagolt egy medve hátán.

Bár Kevin Feige nem nyilatkozott még ebben az ügyben, és állítólag a teljes MCU elhatárolja magát, már hallani olyanokról, hogy a felvásárlás után az új filmeket Kínában és Oroszországban Mar. X-menként fogják hívni – a Mar. ez esetben a Marvel rövidítése.

Nincsenek megjegyzések: