2013. január 29., kedd

Hírünk a külvilágban

No, ma, Dániában, Kommunikáció órán szóba került a gesztusok kapcsán Willy Brandt, aki ugye felelősséget vállalt a Harmadik Birodalom tetteiért, amikor letérdelt Varsóban. Ennek kapcsán érintve lett, hogy Németország kevésbé esélyes arra, hogy ilyesmihez hasonló atrocitás előkerüljön, szemben pl. Magyarországgal, ahol egy parlamenti idióta listázni akart. Nem volt benne semmi extra, csak összehasonlításként lett felhozva.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ezek a dolgok nem olyanok, hogy a külvilág majd csak legyint egyet és nem is figyel fel rá. Ugye a legutóbb az volt téma, hogy emiatt lenácizták őket, és a Jobbiknak állt feljebb. Nos, amikor ilyesmiket engednek meg maguknak, az bizony ránk is kihat, a mi megítélésünkre.

2 megjegyzés:

Spaceman Spiff írta...

Jó ilyenkor magyarnak lenni...

Nihil írta...

Az egészben az az ironikus, hogy elméletileg ezeknek az embereknek az a kitűzött céljuk, hogy "jó legyen magyarnak lenni."

Valójában? A jó hírünkön élősködnek, hőzöngenek, elfogadják a pénzt azoktól, akiknek beszólnak, és ha valaki visszaszól nekik, akkor rögtön fel vannak háborodva és kikérik maguknak, hogy őket milyen sérelmek érik - és ezt a képet előszeretettel éltetik másokról.

És most mondhatnám, hogy ilyenek persze mindenütt vannak, de azért kanászodhattak el ezek ennyire, mert sokszor rájuk hagyták, hogy ilyenek mindenütt vannak.